Vakantie in de Vogezen 

Natuur, rust en ruimte

Motorvakantie in de Vogezen en Haute-Saone

Frankrijk is dichtbij, divers en groot. De Franse wegen zijn uitstekend, de bewegwijzering is goed en je kunt er lekker eten en drinken. Frankrijk is, kortom, een erg aangenaam land voor een vakantie op de motor.

Motorvakantie vogezen haute saone

In het oosten van Frankrijk liggen de Vogezen, een middelgebergte waar het niet alleen goed vertoeven is om te wandelen of fietsen maar ook om de streek met de motor te verkennen. De natuur is er ronduit prachtig en er zijn meer dan genoeg voorzieningen voor motorrijders. Met zijn 1424 meter vormt de Grand Ballon de hoogste top van deze streek. Tussen de Vogezen en de Rijn ligt de Elzas met zijn fleurige en bloemrijke dorpjes en heerlijke wijn, rustige dorpen die zeker een bezoekje waard zijn.

Door de relatief lage bergpassen is het mogelijk al vanaf mei naar de Vogezen te reizen. Dorpjes waar de wijnbouw belangrijk is, verwelkomen vooral in juni en september veel toeristen. Andere dorpen richten zich dan weer meer op de vakantiemaanden juli en augustus.


Direct vanuit het huisje, op het snijpunt van de Vogezen en Haute Saône, is dit mooie gebied goed te verkennen op de motor.  Een streek met een rijke geschiedenis en een bijzondere flora en fauna waar je kunt genieten van de mooie natuur, rust en ruimte. Schilderachtige dorpjes, veelal met lage huizen gegroepeerd rond een kerkje. Een gebied waar de lucht nog zuiver is, bosrijke gebieden worden afgewisseld door uitgestrekte velden, meertjes en riviertjes. De Saône, Maas en Madon ontspringen in de lage Vogezen.


Meer informatie via Franse site met goede, te downloaden GPS – kaarten.


Mooie route om te rijden in de Vogezen: Route des Crêtes

De Route des Crêtes (88 kilometer) verbindt alle bergtoppen van noord naar zuid in de Vogezen en is een aanrader om zeker eens te rijden. Deze route is populair bij automobilisten en motorrijders vanwege de prachtige vergezichten en het klimmen en dalen via goed geasfalteerde en veelal brede wegen. Het is zo’n route die als je hem hebt gereden je eigenlijk nog wel een keertje over wil doen. De Route des Crêtes ligt tussen de Col du Bonhomme in het noorden en Cernay in het zuiden. Onderweg passeer je o.a. de Col du Bonhomme (949 meter), de Col de la Schlucht (1.139 meter), Le Hohneck (1.363 meter), Le Markstein (1.135 meter) en de Col du Grand Ballon waar je bij helder weer zelfs de Mont Blanc kunt zien.